Navigatie

Wie zijn wij?

 

Aan een smalle, landelijke weg buiten het dorp Terheijden, zo’n 10 kilometer ten noordwesten van Breda, ligt kwekerij Jos Verdaasdonk.

De bescheiden entree doet niet vermoeden dat achter deze ingang een kleurrijke oase van ruim 6000 m2 schuil gaat.

Jos Verdaasdonk, de oprichter van kwekerij Jos Verdaasdonk, teelde vijfenveertig jaar geleden, samen met zijn vrouw Ria, aardbeien en tomaten. Tot een bevriende collega hen adviseerde om in perkgoed te gaan.

In het begin combineerde Jos de aardbeienteelt nog met de teelt van zaaigoed zoals afrikaantjes, lobelia’s en rode salvia’s.

Toen het echter lastiger werd om overdag aardbeien te plukken en tegelijkertijd klanten te helpen bouwde Jos en Ria de teelt van aardbeien langzaam af, en gingen vanaf dat moment niet alleen zaaigoed (éénjarige zomerbloeiers uit zaad) maar ook geraniums en overig stekgoed (éénjarige zomerbloeiers uit stek) kweken voor de particuliere verkoop aan huis.

Mede door de groter wordende vraag naar vaste planten besloten zij eind jaren negentig een (bescheiden) assortiment vaste planten op te gaan kweken. De vraag naar vaste planten werd echter als maar groter. Vandaar dat Jos, inmiddels samen met zijn zoon René, in 2003 het eigen gekweekte assortiment vaste planten heeft uitgebreid.

Bodembedekkers als Isotoma, Saxifraga, Aubrieta en Phlox worden afgewisseld met opgaande soorten als Penstemon, Delphinium, Digitalis, Lupinus en Salvia's. Maar ook Gaura, Campanula en Lavendula behoren sindsdien tot het eigen gekweekte assortiment. Vanaf het seizoen 2011 is het assortiment vaste planten sterk uitgebreid door de samenwerking met diverse vaste plantenkwekers uit Nederland. U kunt door deze samenwerking ook buiten het zomerbloeier-seizoen (periode maart t/m juni) een keuze maken uit meer dan 1750 verschillende soorten vaste planten, siergrassen, bomen, struiken en heesters!

Vanaf het seizoen 2013 runnen René en zijn vrouw Garda de kwekerij. Naast de verkoop van de éénjarige zomerbloeiers, vaste planten, hortensia's en siergrassen hebben zij zich, in het licht van de "digitale" ontwikkelingen ook toegelegd op het via het internet aanbieden van terras-afscheiders, plantenbakken, terraspotten en schalen. Deze luxe tuinartikelen worden het gehele jaar on-line aangeboden op de web-site:

www.Terrasentuinoutlet.nl

Genoemde artikelen zijn natuurlijk (al dan niet gevuld met prachtige zomerbloeiers) ook in de kwekerij te verkrijgen. Ons eigen gekweekte assortiment is te vinden onder de tabbladen op de websitepagina "producten'.

Uitbreiding team Kwekerij Jos Verdaasdonk VOF

Vanaf januari 2023 is ons team uitgebreid met Koen Otto

Wie is de meest duurzame sportclub? - Nieuwe Meerbode

Koen, voorheen beheerder van het horecagedeelte van het sportcomplex AMVJ te Amstelveen, was al jaren steun en toeverlaat voor de kwekerij op de drukke dagen in het verkoopseizoen. Daarnaast heeft hij enkele jaren namens de kwekerij op de markt in Breda zomerbloeiers en vaste planten verkocht. Hij heeft dus al ruime ervaring met het reilen en zeilen binnen de kwekerij. Vandaar dat u vanaf seizoen 2023 ook bij hem terecht kunt voor al uw vragen en/of opmerkingen.  

Overtuig uzelf van ons assortiment en kom langs. De koffie staat voor u klaar!

Koen Otto, Garda en René Verdaasdonk! 

 

In memoriam  Jos Verdaasdonk  (15-09-1936 - 23-12-2019)

Intens verdrietig maar dankbaar voor alles wat hij voor ons heeft betekend melden wij u dat op maandagochtend 23 december 2019 de oprichter van Kwekerij Jos Verdaasdonk, onze vader en opa, op 83-jarige leeftijd in Terheijden is overleden.

De mensen die hem wat langer kende wisten dat hij al een tijdje kampte met zijn (geestelijke) gezondheid. Die gezondheid weerhield hem de laatste jaren van hetgeen hij het allerliefste deed; het stekken van planten, het zaaien van groente en het verzorgen van bloemen.

We hopen dat u, als collega, als vriend, als kennis of als klant, hem zult herinneren als die kundige, die lieve, die goede man die hij, tot voor zijn karakter veranderende ziekte, altijd is geweest. .

Laten we met zijn allen proberen om de herinnering aan hem, aan JOSKE, levend te houden.................

Garda, René en Demy Verdaasdonk

Ruud en Anja van Zachten

 

Copyright © Kwekerij Jos Verdaasdonk 2024 Alle rechten voorbehouden