Navigatie

 

LET OP:  openingstijden zie onderaan pagina!

Wie zijn wij?

 

Aan een smalle, landelijke weg buiten het dorp Terheijden, zo’n 10 kilometer ten noordwesten van Breda, ligt kwekerij Jos Verdaasdonk.

De bescheiden entree doet niet vermoeden dat achter deze ingang een kleurrijke oase van ruim 6000 m2 schuil gaat.

Jos Verdaasdonk, de oprichter van kwekerij Jos Verdaasdonk, teelde vijfenveertig jaar geleden, samen met zijn vrouw Ria, aardbeien en tomaten. Tot een bevriende collega hen adviseerde om in perkgoed te gaan.

In het begin combineerde Jos de aardbeienteelt nog met de teelt van zaaigoed zoals afrikaantjes, lobelia’s en rode salvia’s.

Toen het echter lastiger werd om overdag aardbeien te plukken en tegelijkertijd klanten te helpen bouwde Jos en Ria de teelt van aardbeien langzaam af, en gingen vanaf dat moment niet alleen zaaigoed (éénjarige zomerbloeiers uit zaad) maar ook geraniums en overig stekgoed (éénjarige zomerbloeiers uit stek) kweken voor de particuliere verkoop aan huis.

Mede door de groter wordende vraag naar vaste planten besloten zij eind jaren negentig een (bescheiden) assortiment vaste planten op te gaan kweken. De vraag naar vaste planten werd echter als maar groter. Vandaar dat Jos, inmiddels samen met zijn zoon René, in 2003 het eigen gekweekte assortiment vaste planten heeft uitgebreid. Bodembedekkers als Isotoma, Saxifraga, Aubrieta en Phlox worden afgewisseld met opgaande soorten als Penstemon, Delphinium, Digitalis, Lupinus en Salvia's. Maar ook Gaura, Campanula en Lavendula behoren sindsdien tot het eigen gekweekte assortiment.

Seizoenen

Vanaf het seizoen 2011 is het assortiment vaste planten sterk uitgebreid door de samenwerking met Rijnbeek en zoon BV, één van de grotere vaste plantenkwekers van Nederland. U kunt door deze samenwerking een keuze maken uit meer dan 1750 verschillende soorten vaste planten!! Ons volledige assortiment is te vinden in het tabblad "Vaste planten" op de pagina "producten'.

Vanaf het seizoen 2013 runnen René en zijn vrouw Garda de kwekerij. Jos, die tot vorig jaar nog dagelijks aanwezig op de kwekerij was, geniet inmiddels van zijn welverdiende "ouwe dag".

Naast de verkoop van de éénjarige zomerbloeiers, vaste planten, hortensia's en siergrassen hebben Garda en René zich, in het licht van de "digitale" ontwikkelingen inmiddels ook toegelegd op het via het internet aanbieden van terras-afscheiders, plantenbakken, terraspotten en schalen. Deze luxe tuinartikelen worden het gehele jaar on-line aangeboden op de web-site:

www.Terrasentuinoutlet.nl

Genoemde artikelen zijn natuurlijk (al dan niet gevuld met prachtige zomerbloeiers) ook in de kwekerij te verkrijgen.

Overtuig uzelf van ons assortiment en kom langs. De koffie staat voor u klaar!

Garda en René Verdaasdonk! 

Copyright © Kwekerij Jos Verdaasdonk 2020 Alle rechten voorbehouden